Sains dan Matematik

Ini adalah subjek teras dalam sukatan pelajaran antarabangsa dan kebangsaan. Guru kami mahir dengan penekanan kami dalam bukan sahaja penyampaian pengetahuan tetapi juga set minda saintifik yang menyemai disiplin dan kerapian dalam siasatan saintifik, kemahiran dalam pemerhatian dan analisis kritikal, bersama-sama dengan rasa ingin tahu asas tentang dunia.Projek Penyelidikan STEM

Pelajar akan terlibat dalam Projek Penyelidikan STEM (Sains, Teknologi, Kejuruteraan, Matematik). REAL Schools berkolaborasi dengan universiti bagi menyediakan peluang kepada pelajar untuk bekerjasama dengan mereka dalam menjalankan penyelidikan dan menerbitkan karya mereka dalam jurnal akademik.


Pameran STEAM

Pelajar bekerjasama untuk menjayakan Projek STEAM (Sains, Teknologi, Kejuruteraan, Seni, Matematik) untuk mempamerkan kemahiran dan pengetahuan mereka. Setiap tahun, REAL Schools akan mengadakan Pameran STEAM dengan penyertaan semua pelajar kami.


Contoh dan Pencapaian

Science Lab Experiment

Science Lab Experiment

Junior Science Competition

Experimenting on the Life Process of Microorganisms

Year 6 Science Lesson on Reversible and Irreversible Changes


Junior Science Competition


Science Lesson on Reversible and Irreversible Changes


 Experiment on Life Processes of Microorganisms

Temui 10 Kemahiran Dunia Sebenar Kami

Kita hidup dalam dunia VUCA (Meruap, Tidak Pasti, Kompleks, Samar-samar) yang dibentuk oleh revolusi perindustrian ke-4 dan ke-5. Di REAL Schools kami percaya bahawa pendidikan REAL menyediakan pelajar untuk dunia REAL. Pasukan pendidik kami telah menyusun kurikulum sekolah yang unik dan dipertingkatkan yang menjadikan pendidikan relevan dan menarik serta akan memastikan anak anda bersedia untuk berkembang maju dalam dunia SEBENAR.

Kemahiran Digital

Kemahiran Keusahawanan

Kemahiran Global

Kemahiran Moral

Kemahiran Komunikasi

Sukan & Kemahiran Kemandirian Luar

Kemahiran Inovatif

Kemahiran Seni Persembahan

Kemahiran Psikologi