Pendidikan XCL Di MalaysiaMEMBENTUK MASA DEPAN ANDA, MENCARI CARA ANDA.


XCL Education ialah satu kumpulan pendidikan Asia Tenggara yang ditubuhkan untuk melengkapkan pelajar dengan cara, pola fikir dan pendedahan yang mereka perlukan untuk mengemudi masa depan yang tidak menentu, mencari tempat mereka sendiri dan meninggalkan impak diri mereka di dunia ini. 


XCL Education di Malaysia ialah salah satu daripada kumpulan pendidikan utama yang paling besar dan berjaya yang menghimpunkan 4 jenama utama dalam pendidikan Malaysia - REAL Kids, REAL Schools, dan KDU Schools. Sebelum ini dikenali sebagai Prestigion K12 Education Group, XCL membentuk kumpulan pendidikan K12 yang paling luas dan berpengalaman di Malaysia dengan prasekolah, sekolah antarabangsa, sekolah swasta dan pusat pengayaan yang menyediakan pengalaman pendidikan luar biasa kepada lebih 20,000 pelajar melebihi 100 lokasi di seluruh negara.   

Prasekolah REAL Kids

Sejak membuka tadika pertamanya di Subang Jaya (REAL Kids, SS19 Subang) pada tahun 1986, REAL Kids telah membina lebih 30 tahun sejarah dalam menyediakan pendidikan prasekolah yang cemerlang dan memenangi anugerah. REAL Kids telah dipilih oleh ibu bapa sebagai pemenang berturut-turut bagi kategori 'Program Prasekolah Terbaik' dan 'Kurikulum Trilingual Terbaik' dalam Anugerah Pilihan Ibu Bapa 2019 dan 2020 (anjuran Majalah Parenthood Malaysia). 

 REAL Kids juga merupakan perintis dalam menggabungkan pendekatan Kecerdasan Pelbagai (Multiple Intelligences) ke dalam pendidikan prasekolah di Malaysia; dengan program-programnya telah direka dengan teliti dan bertujuan untuk menyediakan kanak-kanak dengan pengalaman pembelajaran yang sihat, menyeronokkan dan memperkaya sepanjang hari. REAL Kids juga merupakan rangkaian prasekolah kendalian pemilik terbesar di negara ini dengan 37 pusat di seluruh negara yang menampung lebih 5,000 pelajar.

Sri KDU International and Private Schools

Sekolah Bestari KDU (rendah dan menengah) telah ditubuhkan pada tahun 2000 di atas tanah seluas 12 ekar di Kota Damansara. Pada September 2011, Sekolah Antarabangsa Sri KDU (SKIS) membuka pintunya kepada Tahun 7 hingga 11 dan Program Diploma Baccalaureate Antarabangsa berpindah sebagai sebahagian daripada SKIS. Setahun kemudian, Tahun 1 hingga 6 telah ditambah untuk membentuk Sekolah Rendah Antarabangsa Sri KDU (SKIPS). Berdasarkan pedagogi yang mantap, Sekolah Menengah Sri KDU memperoleh kedudukan teratas dalam kalangan sekolah Malaysia dalam Program Penilaian Pelajar Antarabangsa (PISA) pada 2012, sekali gus meletakkannya dalam kalangan sekolah teratas dari 65 negara dalam matematik, sains dan membaca. 

Pada tahun 2017, SKIS merupakan sekolah pertama di Malaysia yang dianugerahkan Tanda Kualiti Sekolah Antarabangsa (ISQM) Education Development Trust (dahulunya CfBT), mencapai tahap 'Emas'. SKIS juga telah diterima masuk sebagai ahli FOBISIA (Federation of British International Schools in Asia) dengan tujuan untuk mempromosikan kecemerlangan, pencapaian tinggi, dan amalan baik melalui pendidikan gaya British di sekolah. SKIS telah berkembang untuk memasukkan kampus baharu di Berkeley Uptown, Klang. Ia akan menjadi sekolah pertama di Asia Tenggara yang diklasifikasikan sebagai Sekolah Utama Microsoft dan akan memulakan platform mewujudkan Pemimpin Digital untuk masa hadapan.

REAL International and Private Schools

Sejak penubuhannya pada tahun 1985, REAL Schools - dengan tiga kampus yang terletak di Cheras, Shah Alam, dan Johor Bahru - telah menyediakan pelajar untuk berkembang maju dan berjaya dalam dunia sebenar dengan menyampaikan kecemerlangan akademik dan Kemahiran Dunia Sebenar. Setiap kampus menempatkan sekolah antarabangsa dan sekolah swasta yang menyediakan kurikulum yang inovatif dan menarik dari peringkat rendah hingga menengah dalam kedua-dua antarabangsa (kurikulum British termasuk Cambridge IGCSE) dan sukatan pelajaran kebangsaan Malaysia. REAL Schools juga merupakan salah satu daripada beberapa sekolah di Malaysia yang menawarkan program pembelajaran Apple iPad 1-ke-1 dan menggabungkan teknologi pendidikan ke dalam pengajaran dan pembelajaran harian.