Mesej CEO

Anthony Partington

Ketua Pegawai Eksekutif R.E.A.L Education Group Sdn Bhd


Di REAL Schools - Antarabangsa dan Swasta kami menumpukan pada menyediakan anak anda untuk dunia sebenar. 

Banyak sistem persekolahan direka untuk zaman yang berbeza - zaman pengilangan, bahagian pemasangan. Pelajar diajar untuk patuh dan bukannya untuk memperkasakan kendiri. Di sekolah kami, kami percaya bahawa kami harus mengajar pelajar untuk berdaya tahan, mudah menyesuaikan diri dan dapat belajar tentang situasi dan teknologi baharu serta bekerja dalam pekerjaan atau menangani masalah yang belum kami ketahui akan timbul. 

Keputusan akademik kami adalah bukti kerja keras pelajar kami, bimbingan pakar guru mereka yang berkelayakan tinggi dan sokongan daripada keluarga mereka. Kami percaya bahawa keluarga pelajar kami adalah sebahagian daripada keluarga sekolah kami dan cabaran untuk membesarkan anak-anak adalah salah satu tanggungjawab yang boleh dikongsi bersama. Ibu bapa digalakkan untuk terlibat dalam pembelajaran anak mereka dan kami menyediakan mereka dengan laporan mingguan dan sesi perbincangan, untuk memberikan sokongan dan jaminan yang diperlukan. 

Kami faham bahawa pembelajaran yang hebat tidak berlaku melalui akademik semata-mata. Sekolah kami memenuhi keperluan menyeluruh kanak-kanak. Melalui program kokurikulum kami, pelajar diberi peluang untuk melibatkan diri dalam pengalaman yang membangunkan aspirasi, daya tahan, dan pemahaman orang lain. Kejayaan boleh datang dalam bidang yang berbeza, dan kami meraikan semua kejayaan dan pencapaian ini sebagai satu komuniti. 

Kami berusaha untuk mencapai hasil akademik dan kokurikulum yang hebat untuk pelajar kami, supaya mereka bukan sahaja mendapat peluang untuk langkah seterusnya dalam pembelajaran atau pekerjaan impian mereka, tetapi mereka juga mempunyai karakter dan kemahiran untuk mendapatkan peluang tersebut dan berkembang maju dalam mereka dan kehidupan. 

Dan yang paling penting kami bekerja keras untuk memastikan pelajar kami berasa selamat dan gembira. Kami menetapkan piawai yang tinggi untuk keselamatan dan kebajikan pelajar kami. Dengan mengikut piawaian tertinggi untuk perlindungan kanak-kanak dan untuk pencegahan bahaya kepada golongan muda, kami teliti dalam pemeriksaan kakitangan dan dalam latihan mereka untuk memastikan bahawa langkah dan tindakan yang perlu diambil untuk melindungi pelajar dan memupuk perkembangan mereka, di sekolah dan di luar. 

Kami berharap anda akan meluangkan masa untuk melawat sekolah kami, supaya anda juga dapat merasai bagaimana rasanya menjadi sebahagian daripada sekolah kami. Saya tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan anda ke sekolah kami tidak lama lagi.