Program Bahasa Dipertingkat

REAL Schools mempunyai penekanan yang kuat terhadap bahasa dan kami akan memberi anak anda asas yang kukuh dalam Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris dan Mandarin, dari aspek penulisan dan percakapan, melalui program bahasa dipertingkat kami.

Bahasa Inggeris

Pelajar REAL Schools kurikulum kebangsaan akan mempelajari Bahasa Inggeris tahap Cambridge IGCSE untuk memastikan penguasaan bahasa itu.

Bahasa Mandarin

Pelajar sekolah antarabangsa berpeluang meneruskan Bahasa Mandarin di peringkat elit kerana kelas Mandarin kami mengikuti kurikulum Independent Chinese School. Sekolah kebangsaan kami menawarkan pilihan SPM Mandarin sebagai bahasa pertama.

Bahasa Malaysia

Pelajar di sekolah antarabangsa kami akan berpeluang mempelajari Bahasa Malaysia tahap SPM.Pembacaan dan Perpustakaan

Kami telah mengubah suai perpustakaan REAL Schools kami untuk menjadi ruang yang indah di mana setiap pelajar boleh minat membaca kerana itu adalah salah satu cara yang terbaik untuk belajar komunikasi. Kami menganjurkan "Cabaran Membaca" secara tetap di mana pelajar akan mengunjungi perpustakaan untuk bercerita dan sesi bacaan lisan. Mereka juga dikehendaki untuk membaca beberapa buku-buku terpilih dan menulis tentang apa yang mereka telah baca dalam jurnal mereka.


Peluang untuk Bersuara

Semua pelajar kita digalakkan untuk mengambil bahagian dalam pengucapan awam, projek penulisan meyakinkan, perbahasan dan latihan komunikasi kreatif melalui penglibatan mereka dalam seni persembahan.


Contoh dan Pencapaian

Reading corner amidst a lush, green environment

Reading & Poetry corner

Reading session at library

Conducive and comfortable environment at school library

Storytelling Competition

Winner of NASA Space Science Essay Competition

Mandarin Language Week Presentation


Mandarin Language Week Presentation


Storytelling Competition


Winner of NASA Space Science Essay Competition 


World Book Day


Temui 10 Kemahiran Dunia Sebenar Kami

Kita hidup dalam dunia VUCA (Meruap, Tidak Pasti, Kompleks, Samar-samar) yang dibentuk oleh revolusi perindustrian ke-4 dan ke-5. Di REAL Schools kami percaya bahawa pendidikan REAL menyediakan pelajar untuk dunia REAL. Pasukan pendidik kami telah menyusun kurikulum sekolah yang unik dan dipertingkatkan yang menjadikan pendidikan relevan dan menarik serta akan memastikan anak anda bersedia untuk berkembang maju dalam dunia SEBENAR.

Kemahiran Digital

Kemahiran Keusahawanan

Kemahiran Global

Kemahiran Moral

Kemahiran Saintifik

Sukan & Kemahiran Kemandirian Luar

Kemahiran Inovatif

Kemahiran Seni Persembahan

Kemahiran Psikologi